REPREZENTACJA PSL W WIELKOORKIESTROWEJ SZTAFECIE CYKLISTÓW

Po raz 14. pojechali do Warszawy na rowerach, by wesprzeć Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy i wspólnie z Jurkiem Owsiakiem zbierać pieniądze na zakup specjalistycznego sprzętu dla dziecięcej medycyny ratunkowej i ogólnej opieki medycznej seniorów. Członkowie Polskiego Stronnictwa Ludowego: Starosta Kaliski Krzysztof Nosal, Krzysztof Niedźwiedzki Wójt Gminy Brzeziny oraz Matek Baumgart wiceprezes WFOŚiGW w Poznaniu mimo deszczowej pogody i silnego wiatru wzięli udział Wielkoorkiestrowej Sztafecie Cyklistów, która już po raz 14 wyruszyła z Kalisza do Warszawy na finał WOŚP. Siedmiu śmiałków, na czele z kaliskim kolarzem szefem sztafety Bronkiem Krakusem, miało w sumie do pokonania 252 kilometry.

Cykliści zawieźli do studia TVP 2 symboliczny czek z kwotą ponad 21.000 złotych zebraną podczas VIII Kaliskich Imprez Zamkniętych, które rozgrywały się w 49 szkołach Kalisza i powiatu w dniach od 7 do 9 stycznia. Aktualna kwota na koncie WOŚP zebrana podczas kaliskich imprez zamkniętych przekroczyła już sto tysięcy złotych. Uczestnicy sztafety zaprezentowali się podczas rozmowy z Jurkiem Owsiakiem w studiu TVP2, z którego emitowanym był na żywo 22. Finał WOŚP. W studiu spotkali również wicepremiera, ministra gospodarki Janusza Piechocińskiego, który na rzecz WOŚP przekazał do licytacji „jeden dzień w fotelu wicepremiera, ministra gospodarki”.

Warto zaznaczyć, że Marek Baumgart i Krzysztof Nosal.  od kilku lat są uczestnikami corocznych sztafet cyklistów zarówno organizowanych zimą z Kalisza do Warszawy jak i latem z Kalisza do Kostrzyna nad Odrą na Przystanek Woodstock.

Więcej zdjęć na stronie:

http://www.powiat.kalisz.pl - Sztafeta Kaliskich Cyklistów w Studiu TVP2

oraz

Polecamy również: http://www.powiat.kalisz.pl - Wielkoorkiestrowa sztafeta cyklistów wyruszyła z Kalisza